FAMILY DOCTOR

Дієта і харчування при кропивниці, корисні продукти

Дієта і харчування при кропивниці, корисні продукти

дієта при кропивниціДля успішного лікування кропив’янки, необхідно насамперед встановити причини, що викликали захворювання. За допомогою дієти виключаються з їжі продукти, які є можливими алергенами. У це число входять яйця, молоко, шоколад, копченості, барвники і консерванти. Якщо алергія викликана пилком рослин, тоді приєднується непереносимість деяких фруктів і овочів.

Єдиної думки про дієту при кропивниці немає, але деякі фахівці стверджують, що в 35% випадків захворювання виникає на тлі прийняття в їжу продуктів, багатих на харчові добавки: барвники, штучні приправи, консерванти.

Харчові продукти маркуються міжнародними індексами, тому варто звертати увагу на тексти етикеток і по можливості уникати продуктів з буквою Е. Наприклад, харчова добавка Е 102, що додається в напої, кондитерські вироби, морозиво, здатна викликати нову хвилю кропив’янки.

Відомі два види дієт – для гострої кропив’янки і хронічною.

Для гострого процесу даного захворювання необхідно приймати їжу, що знижує загальний алергічний стан організму. Необхідно їсти овочі, приготовані на пару, нежирні кисломолочні продукти і нейтральні фрукти (зелені яблука, банани). Заборонено вживання солоних, копчених, смажених продуктів. Необхідно обмежити борошняні страви, а також продукти, в яких міститься багато хімічних компонентів.

Варені риба і м’ясо показана лише тоді, коли ознаки кропив’янки підуть на спад.

Якщо форма кропив’янки хронічна, потрібно в обов’язковому порядку дотримуватися гіпоалергенну дієту. Вона включає в себе відмову від усіх продуктів, здатних спровокувати новий сплеск кропив’янки. Це какао, цитрусові, ягоди, мед, горіхи, кава, гриби, газовані і алкогольні напої. Також з обережністю необхідно ставитися до консервів, маринованим і солоним страв.

Харчування хворого кропив’янкою найкраще починати з одного виду продукту, а через кожні два дні поступово додавати в раціон новий продукт. Таким чином, незабаром буде зрозуміло, що саме викликає алергічний процес. Поява нової висипки після прийому якого-небудь нового продукту свідчить про його значимість у розвитку кропив’янки.

Щоб уникнути рецидивів раціонально вести харчовий щоденник, де записуються всі зміни в стані хворого кропив’янкою.

Міток немає

Комментарии сейчас закрыты, извините.


Слои по горизонтали
Увага! Інформація, опублікована на сайті, призначена тільки для ознайомлення. Описані методи діагностики, лікування, рецепти народної медицини і т.д. самостійно використовувати не рекомендується. Обов'язково проконсультуйтеся з фахівцем, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю!

� 2016 FAMILY DOCTOR |