FAMILY DOCTOR

Харчування і дієта при анемії

Харчування і дієта при анемії

При захворюваннях такого роду основна увага приділяється саме харчуванню. Якщо у хворого спостерігається залізодефіцитна анемія, то йому слід включити в свій раціон продукти, багаті на усвояемое залізо. Це може бути зелень, чорна смородина, аґрус, журавлина, виноград, чорниця, диня, помідори, буряк. Вагітним жінкам, а також дітям буде корисно їсти агрус, ананас, арахіс, айва, так як в цих продуктах міститься достатня кількість міді.

Кавун чудово підійде людям із захворюваннями печінки, набряками, хронічними захворюваннями кишечника. Справа в тому, що кавун містить велику кількість цукрів, які легко засвоюються і підвищують працездатність печінки.

Сира або ж палена бруква підходить для лікування людей, в організмі яких немає запальних процесів. Вона містить залізо, кальцій, фосфор, сірку, магній, а також комплекс необхідних вітамінів.

Диня також рекомендується хворим на анемію людям. Вона містить цукор, вітаміни, мінеральні речовини, каротини. Крім того, вона є досить м’яким проносним засобом, який може допомогти людям з хворобами травного тракту.

До корисних і багатим на вітаміни продуктів відносять також волоський горіх і гречку. Справжніми полівітамінними комплексами є ягоди чорниці та суниці. Вони здатні сприятливо впливати на обмінні процеси в організмі.

Інжир теж є дуже корисним продуктом, оскільки містить вітаміни групи В і С, а також ряд мінералів. Плоди цієї рослини можна їсти як в свіжому, так і в засушеному вигляді. Що ж до плодів ірги, то їх рекомендується вводити в раціон людям з кишковими захворюваннями.

Кабачки позитивно позначаться на процесах одужання літніх або страждають ожирінням людей. Ще одним корисним продуктом є звичайна капуста. Її рекомендують вживати при різних шлунково – кишкових захворюваннях. Крім того, що в ній міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів, вона здатна загоювати виразки шлунка і кишечника. Крім того вона містить велику кількість вітаміну С, яке добре позначається не тільки на лікуванні анемії, а й на функціонуванні імунної системи.

Для людей з виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки корисно пити сік картоплі, бажано рожевого. При постійному його застосуванні зникають болі, печія, блювання, нудота, відрижки. Також спостерігається значне поліпшення складу крові. У картоплі міститися каротиноїди, фосфор, кальцій, залізо, калій, а також комплекс вітамінів групи В, вітаміни С, Е, К, Д, РР, набір необхідних амінокислот.

Рекомендується також і вживання кропиви дводомної. З неї можна зробити кашу, сік або додати в салат. Ця рослина містить в собі величезну кількість аскорбінової кислоти і каротину. Кропива має цілющим дією. Вона позитивно позначається на обмінних процесах організму, підвищує кількість еритроцитів, позитивно впливає на рівень гемоглобіну. Це рослина здатна також впливати на роботу травної, дихальної та серцевої систем.

Є також і досить велика кількість інших рослин, у складі яких є безліч необхідних вітамінів, мінералів, білків. До них відносять кукурудзу, моркву, зелень кропу.

Можна також готувати своєрідний коктейль з соку кропиви, подорожника і кульбаби в рівних співвідношеннях. Таку суміш потрібно вживати щодня, по одній столовій ложці шість разів на день. Бажано приймати ліки за півгодини до їди. Якщо людина страждає на гастрит або інші захворювання травного тракту, то можна додати сюди також відвар з вівсяних пластівців або рису. Таке комплексне ліки збільшує кількість еритроцитів, відновлює рівень гемоглобіну, сприятливо позначається на роботі травної системи, метаболічних процесах, знижує рівень холестерину. Сік можна замінити також свіжими салатами.

Міток немає

Комментарии сейчас закрыты, извините.


Слои по горизонтали
Увага! Інформація, опублікована на сайті, призначена тільки для ознайомлення. Описані методи діагностики, лікування, рецепти народної медицини і т.д. самостійно використовувати не рекомендується. Обов'язково проконсультуйтеся з фахівцем, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю!

� 2016 FAMILY DOCTOR |