FAMILY DOCTOR

Харчування і дієта при раку печінки

Харчування і дієта при раку печінки

Для одужання важливо бути позитивно налаштованим, мати величезне бажання перемогти рак. Допомогти у цьому може і організація правильного харчування. Якщо в організм хворих раком печінки не будуть у достатній кількості надходити живильні компоненти, то хвороба від цього тільки посилиться. І навпаки при правильному харчовому режимі, вони отримають суттєву підтримку свого здоров’я. Відбудеться це тільки в тому випадку, якщо вони будуть вживати продукти, які мають цілющі властивості. Головне завдання в харчуванні хворих на рак – це запобігання істотної втрати ваги і підтримка нормальної життєдіяльності.

Повноцінну їжу не можна ототожнювати з дієтою. Це скоріше всього спосіб харчування, який сприяє поліпшенню стану здоров’я. Всі продукти для хворих на рак печінки можна розділити на такі групи:

дуже корисні, малооброблені або необроблені продукти.

Приміром, мюслі, паростки зерен, свіжі фрукти і овочі, маслини, горіхи, рослинне нерафінована олія, насіння, кефір, йогурт, кисле молоко, мінеральна натуральна вода, свіже молоко, свіжа зелень.
Помірно перероблені продукти: вермішель, хліб, вермішель, кондитерські вироби (борошно грубого помелу). Пластівці, просо, гречка, варені фрукти та овочі, морожені фрукти і овочі, варені квасоля, картопля, сочевиця, горох, молочні продукти (сир, сир), помірна кількість якісних масла і маргарину, свіжі риба, м’ясо і яйця, рослинні і фруктові чаї, натуральний мед, розведені фруктові та овочеві соки, соєві продукти.
Значно оброблені продукти: випічка (борошно вищого сорту), сірий хліб, білий хліб, шліфований білий рис, фруктові та овочеві консерви. Фруктові нектари, конфітюри, смажені горішки, рафіновані олії і жири, картопляні чіпси, сухе молоко, м’ясні продукти (сосиски, ковбаса, сардельки) і морожене м’ясо, м’ясні консерви, какао, чорний чай, кава, вино, пиво.
Не рекомендовані до вживання продукти: цукор, консервоване молоко, продукти перенасичені крохмалем, штучний цукор, лимонад, розчинні напої, солодкі напої з газом, міцні алкогольні напої, заморожені страви.

Звичайно, цей поділ умовно. Для формування свого раціону хворому на рак печінки слід виконувати прості правила:

⇒ Вживати в їжу хліб, в основі якого борошно грубого помелу.
⇒ Більше вживати рослинні продукти, бажано в сирому вигляді.
⇒ Не потрібно зловживати рибою, м’ясом, яйцями.
⇒ Обмежити у своєму меню перероблені жири і масла.
⇒ Не вживати рафінований цукор.
⇒ Мінімальна вживання алкоголю і напоїв, які містять кофеїн.
⇒ Починати трапезу з сирої їжі, а потім вживати варену.
Тобто потрібно помірно, але в теж час різноманітно.
Їду потрібно приймати часто, невеликими дозами, при цьому добре її пережовувати. Не можна ігнорувати почуття голоду.

Найбільш цінним для пацієнта хворого на рак печінки буде змішане харчування, наприклад:

⇒ яйця, картопля, сир, сир, молоко;
⇒ зернові і хліб, м’ясна продукція (невелика кількість), риба, продукти з молока.
Коли хворий втрачає вагу, обов’язково потрібно в щоденне меню включати яйця. Ні в якому разі не можна вживати в їжу цукрозамінники. При великій спразі бажано пити мінеральну воду і чай.

Так, що повноцінним харчуванням при захворюванні печінки рак можна назвати виважену систему вживання їжі з урахуванням ряду обмежень і рекомендацій.

Міток немає

Комментарии сейчас закрыты, извините.


Слои по горизонтали
Увага! Інформація, опублікована на сайті, призначена тільки для ознайомлення. Описані методи діагностики, лікування, рецепти народної медицини і т.д. самостійно використовувати не рекомендується. Обов'язково проконсультуйтеся з фахівцем, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю!

� 2016 FAMILY DOCTOR |