FAMILY DOCTOR

Харчування і дієта при раку шлунка, заборонені продукти

Харчування і дієта при раку шлунка, заборонені продукти

Як під час лікування раку шлунка, так і після проведення операції хворому важливо дотримуватися дієти і дотримуватися правильного харчування. Хворому необхідно забезпечити необхідну кількість білків, вітамінів, калорій і мінералів. Правильне харчування дозволить забезпечити організм хворого необхідною кількістю енергії, необхідної на боротьбу пацієнта з хворобою.

Харчування може бути ускладнене наслідками хірургічного втручання. Після операції, як правило, хворий не відчуває голоду, може виникнути відраза до їжі або перекручення смаку. Крім того, можуть виникнути прояви післяопераційного розлади апетиту: нудота, блювання, діарея. У деяких випадках хворим показано харчування через спеціальні трубки і внутрішньовенні ін’єкції.

 Харчування після операції раку шлунка.

Після оперативного лікування раку шлунка часто хворі стикаються з проблемою втрати ваги. У цьому випадку хворому індивідуально складається правильний раціон харчування. Другою проблемою після операції раку шлунка є синдром демпінгу. Виникнення цієї проблеми відбувається через занадто швидкого потрапляння їжі в тонкий кишечник. Це може викликати нудоту, судоми, запаморочення, діарею і здуття живота. З метою уникнення цього синдрому необхідно скоротити прийоми їжі і виключити солодощі, газовані води і соки. Більше того, хворому можуть знадобитися біодобавки, вітаміни, мінерали, наприклад кальцій.

 Харчування при раку шлунка.

Величезне значення в харчуванні при раку шлунка відводиться неперетравлені залишки їжі. Принцип їх дії полягає в тому, що груба клітковина здатна розбавляти жовчні кислоти, наявні в кишечнику, які і можуть стати причиною розвитку ракових пухлин. Так само груба клітковина дозволяє скоротити проміжки часу між актами дефекації, при цьому, виштовхуючи з організму канцерогенні речовини набагато раніше, перш ніж вони зможуть завдати шкоди організму. До того ж груба клітковина дозволяє прискорити процес виведення калових мас з організму, а разом з ними виходить і гормон естроген. У результаті цього можна виключити можливість так званого вторинного поглинання гормонів. Тому дієтологи настійно рекомендують на сніданок вживати продукти, багаті клітковиною, наприклад кашу. Днем найкраще включити в раціон овочі, хліб з неочищених сортів борошна і квасолю. Перекушування краще замінити свіжими фруктами.

 Заборонені продукти харчування при раку шлунка.

В обов’язковому порядку виключити жирну їжу, фаст-фуд, газовані напої. Крім того, слід уникати копченої, солоної, смаженої їжі, солінь і маринадів. Не варто вживати продукти, для збереження якості яких використовуються нітрати і нітриди. Солодощі та випічка можуть спровокувати онкологічні новоутворення не лише в області шлунка, але й кишечнику і товстої кишки. Надмірна кількість споживаного цукру спричиняє виникнення ракових пухлин в області грудей (молочних залоз). Дитино в тому, що надмірне споживання цукру за силою дії подібно слабкому канцерогенів.

 Вітаміни при раку шлунка.

Навпаки, особливу увагу слід приділити вживання продуктів, що містять підвищену кількість вітаміну С. Вчені медики встановили, що регулярне вживання вітаміну С зменшують ризик захворювання онкологічними хворобами, і зокрема служать профілактикою рецидивуючим ракових хвороб.

Дотримання дієти грає не маловажну роль в профілактиці ракових пухлин. Але так само важливо не допускати збільшення маси тіла і особливо ожиріння, оскільки ожиріння є однією з основних причин виникнення онкологічних захворювань.

Міток немає

Комментарии сейчас закрыты, извините.


Слои по горизонтали
Увага! Інформація, опублікована на сайті, призначена тільки для ознайомлення. Описані методи діагностики, лікування, рецепти народної медицини і т.д. самостійно використовувати не рекомендується. Обов'язково проконсультуйтеся з фахівцем, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю!

� 2016 FAMILY DOCTOR |